Bagehuset

Leos arbejdsgang, når ovnen skal gøres klar

    Dag 1: Ovnen varmes langsomt igennem med en lille tænding.

    Dag 2: Der fyres jævnt eftermiddag og aften.

    Dag 3: Bagedagen. Der tændes op kl. 6.30 og fyres med 2 store trillebørfulde brænde.

    • Rette varmegrad når "den sorte mand" er ude af ovnen.
    • Der kastes mel eller rugkerner på bunden af ovnen. Biver melet lyst karamelfarvet, er varmen på 210-220 grader. Hvis rugkernerne popper som popkorn, er ovnen for varm.
    • Der bages 30-35 sigtebrød, fire store plader med søsterkage, kringler, årstidend frugtkager, rosinbrød og til jul småkager.

     Sigtebrød og kager, som serveres til kaffe i stuerne.

    Sidst opdateret 04.05.2018

    Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

    Fandt du siden nyttig?

    Jacob Michelsens Gård Toften 37 6200 Aabenraa tlf: 22345067 eller 23725613 elinbjerregaard@hotmail.com