Gå til hovedindhold

Om Jacob Michelsens Gård

Egnsmuseet Jacob Michelsens Gård er en autentisk gammel gård, stiftet af Anne Helene Michelsen, som var den sidste af familien der boede på gården.

Indhold

  Forrige Næste

  Gårdens historie går tilbage til Aabenraas jordebog fra 1535, hvori der nævnes 4 gårde i landsbyen Kolstrup, og som også optræder på Johannes Mejers kort fra 1641.

  I 1847 kom gården i slægten Michelsens eje - i dag er stuehuset, huggehuset, ovnhuset med muret ovn samt den fredede have ved særlige lejligheder åbent for publikum.

  Allerede i 1958 havde en af familiens døtre åbnet køkkenet og dagligstuen for offentligheden, hvad der blev startskuddet for et lille egnsmuseum.

  Samlingen består af gamle arbejdsredskaber fra køkken, stald, mark og skov og har til huse i en gammel gårdbygning. Foruden dette består samlingen også af gamle bondemøbler og en stor tekstilsamling.

  I dag er gården åben for publikum ved de traditionelle bageweekender, hvor der bages brød og andet godt i ovnhuset fra 1876. I forbindelse med disse bageweekender findes der også skiftende udstillinger om livet på gården i de seneste århundrede.