Gå til hovedindhold

Bagehuset

I museets bagehus bliver der tændt op og bagt ved bageweekender og specielle lejligheder.

Det gamle bagehus
Bagermester Leo er godt igang
Et kors i det første brød skal bringe lykke til gården
De lækre nybagte brød
Nybagte kringler og boller
Småkager bagt i den gamle stenovn

Leos arbejdsgang, når ovnen skal gøres klar

Dag 1: Ovnen varmes langsomt igennem med en lille tænding.

Dag 2: Der fyres jævnt eftermiddag og aften.

Dag 3: Bagedagen. Der tændes op kl. 6.30 og fyres med 2 store trillebørfulde brænde.

  • Rette varmegrad når "den sorte mand" er ude af ovnen.
  • Der kastes mel eller rugkerner på bunden af ovnen. Bliver melet lyst karamelfarvet, er varmen på 210-220 grader. Hvis rugkernerne popper som popkorn, er ovnen for varm.
  • Der bages 30-35 sigtebrød, fire store plader med søsterkage, kringler, årstidens frugtkager, rosinbrød og til jul småkager.