Gå til hovedindhold

Bagehuset

I museets bagehus bliver der tændt op og bagt ved bageweekender og specielle lejligheder.

Indhold

    Det gamle bagehus
    Bagermester Leo er godt igang
    Et kors i det første brød skal bringe lykke til gården
    De lækre nybagte brød
    Nybagte kringler og boller
    Småkager bagt i den gamle stenovn

      Leos arbejdsgang, når ovnen skal gøres klar

      Dag 1: Ovnen varmes langsomt igennem med en lille tænding.

      Dag 2: Der fyres jævnt eftermiddag og aften.

      Dag 3: Bagedagen. Der tændes op kl. 6.30 og fyres med 2 store trillebørfulde brænde.

      • Rette varmegrad når "den sorte mand" er ude af ovnen.
      • Der kastes mel eller rugkerner på bunden af ovnen. Bliver melet lyst karamelfarvet, er varmen på 210-220 grader. Hvis rugkernerne popper som popkorn, er ovnen for varm.
      • Der bages 30-35 sigtebrød, fire store plader med søsterkage, kringler, årstidens frugtkager, rosinbrød og til jul småkager.